Friday, March 22, 2013

ANDAI DIRINYA JODOHKU

ya allah ampunilah segala dosa dosa ku ya allah.

sunguh berat ujian yg enkau berikan kepada ku. kenapa aku masih mengigati dirinya, walaupun segala kepahitan yang aku lalui ya allah.

kenapa ketika diriku sakit dan lemah, ingatan ku kepada nya begitu kuat sekali. adakah ini ujian mu ya allah. tabahkan lah hati ku ni ya allah, berikan lah aku kekuatan untuk meneruskan kehidupan ini.

walaupun dirinya bukan miliku lg, kenapa engkau hadirkan dirinya dalam ingatan ku..aku redha dan relakan pemergian nya dari hidupku.kerna ku tahu aku tak mampu membahagiakan nya. andai aku mampu membahagiakan nya di saat diriku menderita aku rela ya allah, kerana hamba mu ini tidak mampu melihat insan yg disaygi menderita.

walaupun sudah hampir dua tahun berlalu, ianya tetap di fikiran ku..andai dirinya jodohku kau satukanlah kami kembali, sesunguhnya perpisahan kami ini kerana mu ya allah, kami mencari keredhaan mu ya allah. aku pasrah dengan ujian yg engkau berikan kepada ku ya allah,. andai ini ujian yang kau berikan untuk memberikan kebahagian kepada ku aku redha ya allah.

walaupun dirinya kini menjadi tunangan org, engkau lah mengetahui segala yg baik dan buruk. sesunguhnya engkaulah yang maha berkuasa. andai jodoh ku dengan dirinya kau satukan lah kami kembali di jalan yg halal disisi mu ya allah. kepada mu ku panjat kan doa agar semuanya di permudahkan. andai dirinya bukan jodohku, ya allah kau jauhkan lah perasaan sedih, derita dan kecewa dalam diriku ini. tabahkan lah diriku ini untuk menghadapi ujian mu ini ya allah.

aku bersyukur ya allah dengan rezeki yg kau berikan kepada ku ya allah.sesunguhnya taubat seorang hamba mu yg lemah ini diterima disisi mu ya allah. walaupun sayap hamba mu ini telah patah, dan x mampu lagi untuk terbang ke langit biru, hanya pada mu ku panjatkan doa agar diriku kembali hidup.

sesunguhya aku pernah lupakan diri mu ya allah, ujian mu ini memberikan aku kesedaran ya allah, aku pernah bertaqwa kepada mu, aku pernah bergantung kepada mu ya allah, kadang2 aku alpa aku lemah aku jauhkan dari mu. walaupun diriku hancur susah untuk ku bangun kembali..hampir setahun aku hilang dalam kegelapan.

aku berdoa kepada mu ya allah berikan lah aku kekuatan untuk bangun kembali..berikan petunjuk dan hidayah mu kepada ku ya allah. hanya pada mu kiu bersujud dan berdoa..

hidupku terubang ambing kini, mungkin ini hukuman yg engkau berikan kepada ku atas dosa lalu. andai ini yg terbaik bagi diriku ya allah aku redha.

hidupku pernah bersinar kerana manusia, mungkin salah bg diriku kerana bergantung kepada manusia semata mata..aku tahu aku belum layak untuk menjadi imam kepada dirinya. kerana dirinya seorang wanita muslimah yang sempurna. ya allah kau lindungilah diri dan hubungan dengan tunang nya. lindungilah hubungan mereka darri maksiat dan juga malapetaka ya allah permudahkan lah hubungan mereka hinggan ke syurga.

terima kasih ya allah kau berikan aku kekuatan ini, walaupun dirinya tiada di sisiku, ku tetap bahagia kerana aku mendapat cinta mu ya allah. terima kasih kau hadirkan diri nya sebagai petunjuk kepada diriku ya allah.

sesunguhnya hikmah disebalik dugaan yg engkau berikan ini sungguh bermakna..andai diri nya masih ingatkan hamba mu ini, ku berharap dirinku sentiasa berada di dalam doanya. kerana dirinya sunguh bermakna dalam kehidupan ku. lembah sintok meningalkan seribu kenagan pahit dan manis diriku dan juga dirinya. disitu lah bermula nya kehidupan dan permulaan kehidupan sebenar hamba mu yang bernama mohd saiful b ishak.

andai panjang umur dan jodoh aku berdoa dapat bertemu kembali dengan dirinya. andai dirinya tahu yang diri nya masih di dalam hati ku dan hidup ku untuk selamanya walaupun dirinya sudah melupakan ku..

bahagiakanlah dirinya ya allah..semoga kamu bahagia bersamanya kenagan terindah

Norul H


terima kasih kerana pernah hadir dalam hidup ku,
terima kasih pernah membahagiakan diriku
terima kasih kerana pernah memberi semangat kepada diriku ketika aku lemah
terima kasih kerana pernah memberi harapan kepada diriku
terima kasih kerana mengajar erti kehidupan kepada diriku
terima kasih kerana memberikan ku cinta ilahi
terima kasih kerana sangup menungu dan menagis kerana diriku
terima kasih kerana sanggup menanggung beban yg berat tak terhingga kerana diriku
terima kasih kerana kerana berada disisi ku ketika senang dan susah

dan

terima kasih juga kerana memberikan penderitaan ini kepada diriku.

semoga kita bertemu kembali wahai kekasih hati yang pernah singgah di hatiku.

No comments:

Post a Comment